Alternatieven voor het ziekenhuisdieet

zoek een alternatief voor het ziekenhuisdieetHet ziekenhuisdieet levert negatieve ervaringen op. Hoewel dit dieet wordt voorgesteld als het beste dieet om je te helpen met afvallen, levert het vooral strubbelingen op.

Je kunt namelijk veel gewicht verliezen met het dieet, maar het kost je ook veel van je lichaam. Wat voor alternatieven zijn er, als je het ziekenhuisdieet niet meer wil volgen?

 

Het ziekenhuisdieet volgen

Zoals gezegd is het ziekenhuisdieet een dieet dat door veel mensen gevolgd wordt. De reden daarvoor is dat je met dit dieet heel snel heel veel gewicht kan verliezen.

Je kan in principe 10 kilo kwijtraken in slechts een week tijd en dat is nu eenmaal heel erg snel. Je kunt ook niet verwachten dat dit gezond is, want je lichaam zal tegen strubbelen. Dat merk je onder meer door het gevoel dat je van het dieet krijgt. Een ellendig, zwaarmoedig en suf gevoel.

Daarbij krijg je te maken met buikpijn en honger, omdat je maar heel weinig eet. Bij het dieet mag je maximaal 1.000 calorieën op een dag, terwijl je toch zeker het dubbele nodig hebt.

 

Gevolgen van het ziekenhuisdieet

Zoals gezegd levert het ziekenhuisdieet veel klachten op.

De ervaringen van mensen die het dieet gevolg hebben liegen er dan ook niet om. Ze krijgen niet alleen last van ernstige buikkrampen en buikpijnen, hongerige gevoelens en een licht of suf gevoel, soms krijgen ze ook last van haaruitval en pijn in hun tanden. Dat komt omdat ze te weinig vitaminen en mineralen binnenkrijgen, die ze volgens het dieet moeten laten staan. En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

Afvallen dient goed te zijn voor je lichaam en niet te zorgen dat je pijn moet lijden of af moet zien.

 

Schommelende gewichten

Een laatste reactie die we veel krijgen van mensen die het dieet gevolgd hebben is dat ze schommelen met hun gewicht. Het gaat goed zolang ze het ziekenhuisdieet volgen, maar zodra ze ervan af stappen neemt hun gewicht weer toe. Veel mensen ervaren dan ook een verslavend gevoel.

Ze willen niet aankomen en gaan weer ongezond leven en het ziekenhuisdieet volgen. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je wel afvalt zonder al die vervelende bij-effecten?

 

Kies verstandig voor een dieet

AtkinsEr zijn zat diëten die je wel kunnen helpen bij het afvallen. Crash diëten horen daar niet bij. Ga liever voor een dieet dat zich richt op duurzaamheid en dan duurt het wellicht wat langer, maar je hoeft er niet voor af te zien en al helemaal geen honger hoeft te lijden. Een voorbeeld van een geschikt dieet is bijvoorbeeld Weight Watchers of Atkins.

 

Atkins dieet

Het Atkins-dieet is een voorbeeld van een koolhydraatarm dieet, wat weer in een lijn ligt met de Schijf van Vijf, zoals die door het Voedingscentrum wordt voorgesteld. Deze diëten zijn allebei goed onderbouwd en hebben heel vaak voor een goed effect gezorgd onder de mensen die de diëten volgen. Koolhydraten hebben een negatief effect op je lichaam en zorgen ervoor dat je niet gemakkelijk en snel afvalt. Ze zorgen ervoor dat je vet vast blijft houden en worden omgezet in suikers. Door te luisteren naar het Atkins-dieet kun je voorkomen dat je aankomt door minder koolhydraten te eten en op zoek te gaan naar goede vervangers. Uiteraard helpt het dieet je daar stap voor stap bij.

 

Weight Watchers

Weight Watchers is weer een heel ander dieet. Het richt zich op punten tellen. Een ongezond en dikmakend product kost je meer punten dan een gezond product en Weight Watchersafhankelijk van het aantal kilo’s dat je wil verliezen, kun je een bepaald aantal punten per dag eten. Hoe meer je af wil vallen, hoe minder punten dat zijn. Maar het voordeel van punten tellen is dat je ze ook mee kan nemen naar andere dagen en dan kan je dus op een dag meer ongezond eten dan op een andere dag.

 

Doe hier je voordeel mee en kies voor één van deze diëten als je wil afvallen. Klik hier voor meer informatie over het dieet van Weight Watchers en hier voor het dieet van Atkins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *