Stop direct met het 10 dagen dieet

stop met het 10 dagen dieetHet 10 dagen dieet is een gevaarlijk dieet. Het is namelijk een crash dieet. Zoals je misschien nog niet weer zijn crash diëten, diëten die ervoor zorgen dat in korte tijd heel veel gewicht kan verliezen.

De meeste crash diëten gaan vaak een koste van je lichaam. Met een crash dieet kun je inderdaad heel veel effect behalen. Ik kunt in korte tijd veel kilo’s verliezen.

Maar wat men dan vergeet te zeggen is dat die kilo’s er ook weer snel aan komen te zitten. Tevens doe je een aanslag op je lichaam. Stop dus direct met het volgen van welk crash dieet dan ook. Zeker met 10 dagen dieet.

 

Wij hebben met Monique gesproken over het 10 dagen dieet.

Zij geeft aan dat zijn het 10 dagen dieet is gaan volgen vanwege de bruiloft van haar dochter. Twee maanden voor de datum waarop haar dochter zou trouwen, is ze begonnen met het 10 dagen dieet. In eerste instantie vlogen de kilo’s er van af. Ze wist niet wat haar overkwam. In een week tijd verloor ze wel 5 kg. En daar bleef het niet bij, want de week daarna verdwenen er nog eens vijf en de week daarna vier. Binnen een maand had Monique ruim 20 kg verloren. Ze paste weer in die jurk die ze had zien hangen en die ze aan wilde op deze belangrijke dag.

De jurk werd gekocht en Monique stopte met het 10 dagen dieet. Ze was immers op haar gewicht. In vier weken tijd wist ze 20 kg te verliezen. Maar Monique voelde zich niet lekker. Ze voelde zich rillerig. Daarbij had ze enorme buikpijn. Monique begon weer te eten. In een week tijd kwam zij weer 4 kg bij.

Maar het werd nog erger. In de weken die volgden bleef zij eten en drinken zoals ze dat voor het 10 dagen dieet heeft gedaan. Zonder dat ze het in eerste instantie door had werd ze zwaarder en zwaarder. Op de dag van de bruiloft van haar dochter paste zij niet meer in haar jurk. Sterker nog: ze was zwaarder dan tevoren. Monique was doodongelukkig. Waar ze eerder in staat bleek te zijn om in een maand tijd 20 kg te verliezen, kwam ze in een tweede maand 25 kg aan. Daarbij had ze buikpijn, stemmingswisselingen en voelde ze zich niet gelukkig. Ze zakte weg in een depressie. De huisarts heeft haar toen gekoppeld aan een gewichtsconsulente en een therapeut, die haar hebben geholpen om deze vreselijke tijd achter zich te laten. Gelukkig gaat het nu beter met Monique. Het is haar helaas niet gelukt om veel af te vallen, maar ze zit wel weer lekker in haar vel. Hij dochter heeft intussen een zoon, waar ze twee keer in de week op mag passen.

 

Het mag duidelijk zijn dat het 10 dagen dieet niet alleen voor Monique niet heeft gewerkt. Het 10 dagen dieet is een gevaarlijk dieet. Als het verkeerd uitpakt, doet het meedogenloos een aanslag op je gezondheid. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Een 10 dagen dieet is een gevaarlijke variant van het crashdieet. Kies er dus voor om af te vallen met een gedegen dieet, zoals het eiwitdieet of het koolhydraatarme dieet. Dit zijn beide stevig onderbouwde diëten die door veel mensen met succes zijn gevolgd.

 

(De naam Monique is fictief).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *